Op deze pagina vind je de transcripties van de voorbije afleveringen. Dit als bijkomend materiaal en voor dove mensen of mensen met hoorproblemen.

Mijn podcastproces ziet er ongeveer uit als volgt: ik lees me in, maak een eerste uitgeschreven tekst die ik daarna nog 1 à 2 keer verfijn. Het gebeurt dat ik tijdens het opnemen nog wat aanpassingen hier en daar doorvoer. Ik gebruik normaal ook geen tussentitels.

De transcripties zijn dan ook een aanvulling en geen letterlijke weergave van de eigenlijke podcast. Eerder 90%. Het is dus ook mogelijk dat er (naast spelfouten) ook kleine andere foutjes instaan die ik tijdens het opnemen nog heb aangepast. Als je een (grove) fout opmerkt, mag je mij dit altijd melden. Hoewel het niet de bedoeling is om deze teksten op zich te gebruiken, is het altijd beter als er geen te grote kemels instaan.

Zoals op alle creaties gelden ook hier de normale copyright regels. Ik ben een grote voorstander van het gratis delen van kennis (ik heb mijn informatie ook ergens anders opgepikt), dus doe ermee wat je wil, zolang je aan bronvermelding doet en niet zelf een podcast begint met de hier gepubliceerde teksten. En er zelf geen geld mee verdient.

Transcriptie aflevering 22

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van Koning Alexander III van Macedonië, in het Koerdisch hopelijk beter bekend als Îskenderê Mezin

Lees meer »

Transcriptie aflevering 20

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander. Eens te meer een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in het Arabisch beter bekend als al'iiskandar al'akbar.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 19

Dag iedereen en meer dan welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van de nu ongeveer 24-jarige koning Alexander III van Macedonië, in het creools Guinees beter bekend als Aleksann Gran-an.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 18

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, bij mijn weten nog steeds een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in het Catalaans beter bekend als Alesjandre, el Gran.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 17

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander. Een podcast over het leven en de geschiedenis van niemand minder dan koning Alexander III van Macedonië. Bij de vikingen is hij nooit geraakt, maar toch is hij ook in hun thuisbasis, dezer dagen bekend als Zweden, een bekend figuur. Daar noemen ze hem blijkbaar Alexander den store. Wie had dat kunnen denken.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 16

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander. Live vanuit een recent overstroomde kelder. Maar desondanks is dit nog steeds een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in Tokyo uiteraard beter bekend als Arekisandā daiō.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 15

Dag iedereen, en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië. Ik had hier ook een stukje opgesteld dat gelinkt was aan het EK voetbal, maar dat heb ik helaas moeten herschrijven. Jammer.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 14

Dag iedereen, en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van niemand minder dan Basileus Alexander III van Macedonië, in het Turks beter bekend als Büyük İskender.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 12

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander. Tijdens de vorige aflevering heb ik jullie niet meegedeeld wat de naam was van de speciale intro die ik gebruikt had. Dus krijgen jullie hem vandaag nog een keer.

Lees meer »