Op deze pagina vind je de transcripties van de voorbije afleveringen. Dit als bijkomend materiaal en voor dove mensen of mensen met hoorproblemen.

Mijn podcastproces ziet er ongeveer uit als volgt: ik lees me in, maak een eerste uitgeschreven tekst die ik daarna nog 1 à 2 keer verfijn. Het gebeurt dat ik tijdens het opnemen nog wat aanpassingen hier en daar doorvoer. Ik gebruik normaal ook geen tussentitels.

De transcripties zijn dan ook een aanvulling en geen letterlijke weergave van de eigenlijke podcast. Eerder 90%. Het is dus ook mogelijk dat er (naast spelfouten) ook kleine andere foutjes instaan die ik tijdens het opnemen nog heb aangepast. Als je een (grove) fout opmerkt, mag je mij dit altijd melden. Hoewel het niet de bedoeling is om deze teksten op zich te gebruiken, is het altijd beter als er geen te grote kemels instaan.

Zoals op alle creaties gelden ook hier de normale copyright regels. Ik ben een grote voorstander van het gratis delen van kennis (ik heb mijn informatie ook ergens anders opgepikt), dus doe ermee wat je wil, zolang je aan bronvermelding doet en niet zelf een podcast begint met de hier gepubliceerde teksten. En er zelf geen geld mee verdient.

Transcriptie aflevering 8

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in het Grieks beter bekend als Alexander ho Megas.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 7

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in het Macedonisch hopelijk beter bekend als, en nu komt het, Alyeksandar Vyeliki.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 6

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in Portugal en zijn vele veroverde gebieden beter bekend als Alexandre, o Grande. Alvast mijn excuses aan alle Portugees sprekende luisteraars voor deze uitspraak.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 5

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, en wanneer el caudillo over hem sprak, had hij het ongetwijfeld over Alejandro Magno. Of over Alejandro el Grande. U hebt van mij de vrije keuze. Iets wat de Spanjaarden ten tijde van generaal Francisco uiteraard niet hadden.

Lees meer »

Transcriptie aflevering 4

Dag iedereen en welkom bij de wonderlijke avonturen van Alexander, een podcast over het leven en de geschiedenis van koning Alexander III van Macedonië, in Eupen beter bekend als Alexander der Grosse.

Lees meer »